Müşteri Temsilcimiz
Müşteri Temsilcimiz Çevrimiçi
Online Destek
Hizmetlerimize ilişkin sorular sormak veya online servis kaydı oluşturmak için müşteri temsilcimiz ile görüşme başlatın.
Sizi Arayalım!
Numaranızı yazıp gönderin, müşteri temsilcimiz en kısa sürede sizi arasın.
Servisim Nerede?
Size gelecek olan servis ekibinin nerede olduğunu harita üzerinde görüntüleyin.

Gider Tıkanıklığı Nasıl Açılır?

Gider tıkanıklığı açma işlemi yapılmadan önce giderin neden tıkandığı tespit edilmelidir. Protesisat, özel cihazlar ile gider tıkanıklığını açmadan önce giderin tıkanmasına sebep olan sorunu tespit eder ve gider tıkanıklığını profesyonel yöntemlerle açmaktadır.

Giderler Neden Tıkanır?

Evimizin atık suyunu kanalizasyon sistemine taşınmasını sağlayan borulara gider boruları denir. Dairelerdeki gider boruları tek bir noktada birleşir. Tek bir noktada birleşen gider boruları, diğer dairelerin gider borularının da birleşmesi ile ana gider hattında bir araya gelir. Ana gider hattı da kanalizasyon sistemine bağlanır.

Gider borusu tıkanmasının en büyük nedeni kullanıcılardır. Kullanıcıların, bazen umursamadıkları için bazen de farkında olmadan gider borusuna attıkları yabancı cisimler ilerleyen zamanlarda gider tıkanmasına sebep olur.

Gider borusu tıkanıklığı, tıkanıklığın olduğu noktaya bağlı olarak farklı etkilere sebep olur. Lavabonun gider tıkanıklığı sadece o lavaboyu etkilerken, tuvalet tıkanıklığı tuvalet ile birlikte ona bağlı olan lavabo, duş veya banyo giderini de etkileyebilmektedir. Gider tıkanıklıkları arasında en büyük olumsuz etki, ana gider tıkanıklığı meydana geldiğinde oluşur.

Elbette sadece kullanıcı hatalarından dolayı gider boruları tıkanmaz. Gider boruları döşenirken usta hataları da meydana gelmektedir. Ustaların yaptığı hataların çözümü, kullanıcıların yaptığı hatalara göre daha fazla zaman almaktadır.

Kullanıcı hataları, giderlere atılan yabancı cisimlerden dolayı gider tıkanıklığına sebep olurken, usta hataları daha kronik sorunlara sebep olur. Ustalar gider borularını döşerken belli bir oranda gider borusuna eğim vermek zorundadırlar. Eğer gider borularına yeterli eğim verilmezse, gider borusunda su ile birlikte taşınması gereken katı atıklar taşınamaz ve gider borusunda birikintilere sebep olur. Bu birikintiler tıkanıklığa sebep olur. Bunun gibi gider tıkanıklıkları detaylı inceleme yapılmadan açılırsa, tekrar meydana gelir.

Gider Tıkanıklığı Nasıl Açılır?

Gider tıkanıklığı açma yöntemlerinden en etkili olan ve kesin sonuç veren yöntem, kuşkusuz robotla gider açma yöntemidir. Protesisat, 2004 yılından beri robotla gider açan firmalardan biridir. Robot cihaz teknolojisini Türkiye’ye ilk getiren firmalardan biri olan Protesisat, deneyimli kadrosu ile en kısa sürede ve en uygun fiyatlarla gider tıkanıklığı açmaktadır.

Robotla gider tıkanıklığı açma işlemi yapılmadan önce kameralı görüntüleme cihazı kullanılmak zorundadır. Robot cihazın ucuna farklı aparatlar takılır. Bu aparatlar, gider tıkanıklığına sebep olan cisimleri parçalamak ya da çekip çıkarmak için tasarlanmıştır. Hangi aparatın kullanılacağı, gider tıkanıklığı açma çalışmasından önce kameralı görüntüleme cihazı kullanılarak tespit edilir.

Kameralı görüntüleme cihazı ile gider tıkanıklığına sebep olan cismin türü belirlenir. Bu cisim, organik atıklar olabileceği gibi, bez ve saç gibi parçalanması mümkün olmayan cisimler de olabilir.

Organik atıklardan dolayı gider borusu tıkanmışsa, robot cihazın ucuna parçalama işlevini yapan aparat takılır. Ancak bez ve saç gibi cisimlerden dolayı gider tıkanması meydana gelmişse, robot cihazın ucuna çekip çıkarma görevini yapan aparat takılır.

Firmamız, robotla gider açma işlemini tamamladıktan sonra kameralı görüntüleme cihazı ile tekrar kontrol yapmaktadır. Gider borusunda ikinci bir kontrol yapmak son derece önemlidir. Çünkü bu ikinci kontrol sayesinde, gider borusunda başka sorunlar olup olmadığı tespit edilebilir.

Usta hatalarından dolayı meydana gelen gider tıkanıklıklarını yukarıda belirtmiştik. Kameralı görüntüleme cihazı ile yapılan ikinci kontrolde, borunun eğiminin yeterli olup olmadığı tespit edilir. Eğer gider borusunun eğimi yeterli değilse, bu yüzden tıkanıklık olayı meydana gelmiş olabilir ve bu tıkanıklık durumu sık sık yaşanabilir.

Gider borusunun eğiminde sorun varsa, firmamızın onarım ekipleri eski gider tesisatını söküp yeniden ideal ölçülerde eğim vererek gider borularını döşemektedirler.

Kameralı görüntüleme cihazı ile yapılan kontrollerde, gider borularında çökme gibi sorunlar da tespit edilmektedir. Bu sorun özellikle ana gider hatlarında meydana gelmektedir. Gider borusu, üstündeki toprağın basıncına dayanamaz ve çöker. Bu durumda gider tıkanıklığına sebep olur.

Gider borularında özellikle kullanıcı hatalarından kaynaklanan bir diğer sorun yağlanmadır. Yağlanma meydana gelmiş gider borularında, tıkanıklık olayı çok sık yaşanır. Kullanıcıların lavabolara döktükleri yağ veya bulaşık yıkarken tabak dibindeki yağın gider borusuna girmesi gider borularının yağlanmasına sebep olur. Sandığınız gibi, gidere dökülen yağlar kayganlık etkisi meydana getirmez. Aksine gider borusu içinde birikerek zamanla sertleşir ve tabaka meydana getirir.

Gider borularında yağlanma meydana gelmişse, gider borusunun iç çapı daralır. Borunun iç çapı daraldığı için, atıklar gider borusundan rahatlıkla geçemez. Bu gibi durumlarda robot cihaz kullanılması anlamsız olur. Çünkü robot cihaz, gider borusundaki yağı temizleyemez. Gider borusunda yağlanma meydana gelmiş, gider yıkama işlemi yapılmak zorundadır.

Protesisat, pimaş yıkama makinesi ile gider borularını yıkar ve gider borularındaki yağlar tamamen temizlenir. Pimaş yıkama işlemi tamamlandıktan sonra, kameralı görüntüleme cihazı ile gider boruları tekrar kontrol edilir. Böylece, gider borusundaki yağın tamamen temizlenip temizlenmediği tespit edilir.

Gider tıkanıklığı sorunu yaşıyorsanız hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Protesisat, İstanbul’un tüm ilçelerine hizmet veren kurumsal bir firmadır. Servis kaydı oluşturduktan sonra ekiplerimiz bir saate kadar adresinize ulaşarak çalışmalara başlarlar.

Soru veya görüşünüzü bildirin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir