Bodrum katı su basıyorsa; yağmur suları, yeraltı suyu, deniz suyu olabileceği gibi kanalizasyon sisteminin tıkanmasından veya kanalizasyon borusunun kırılmasından da kaynaklanabilmektedir. Firmamız, elektronik cihazlarla kanalizasyon borularını inceleyerek sorunun neden kaynaklandığını kısa sürede tespit etmektedir.
Bodrum Katından Su Çıkıyor
Günümüz binaları yapılırken, zemin etüdü yapıldıktan sonra inşaat çalışmalarına geçilir. Zemin etüdünün en önemli faydalarından biri de, binanın bodrum katı su basması ihtimaline karşı alınacak önlemlerin belirlenmesini sağlar.
Binaların zemin etüdü yapıldıktan sonra drenaj çalışmasına geçilir. Drenaj çalışması sayesinde, bodrum katı su basması riski en aza indirilir. Bazen drenaj çalışması yapılmasına rağmen bodrum kat su basması sorununun önüne geçilemeyebilir. Bunun nedeni temelin altından geçen kaynak sularının yüzeye çıkmasıdır. Bu tür sorunlarda, drenaj çalışması olmasına rağmen bodrumu su basması sorunu yine yaşanmaktadır.
Bodrum katından su çıkıyor olmasının bir diğer nedeni ise kanalizasyon sistemidir. Kanalizasyon sistemi, sorunun olduğu binaya ait olabileceği gibi komşu binalara da ait olabilir. Her iki durumda da sorunun sebebi tespit edilip gerekli çalışmaların yapılması sağlanmalıdır. Kanalizasyondan dolayı bodrum katı su basıyorsa, kötü koku olacağından kanalizasyon sisteminden olup olmadığı rahatlıkla anlaşılabilir.
Bodrum Kat Su Tahliyesi
Bodrum katı su basıyorsa ve bodrum kat su tahliyesi yapılması gerekiyorsa bunun için bir pompa ayarlanmalıdır. Pompa sayesinde, bodrumdan su tahliyesi rahatlıkla yapılabilir.
Bodrum kat su alıyorsa ve bu durum sürekli tekrarlanıyorsa pompa ile bodrum kat su tahliyesi geçici bir çözüm yolu olacaktır. Sorunun kaynağı tespit edilmeli ve kalıcı çözüm yolu aranmalıdır.
Bodrum katın nereden su aldığı tespit edilmelidir. Öncelikle yağmurlu havalardan sonra bodrum katından su çıkıyorsa yağmur sularının bodrum kata girmesi önlenmelidir. Bodrum katı zemin seviyesinin altında olduğu için, bodrum katın büyük bir bölümü toprak altında olur. Yağmurlu havalardan sonra toprak suya doymaktadır. Tabi yağmurun şiddetine bağlı olarak durum değişebilir. Toprakta biriken yağmur suyu, binanın bodrum katının duvarlarının dibinde birikmeye başlar. Bodrum katın betonları yağmur suyunu çeker. Betonda suya doyduktan sonra bodrum katın su almasına sebep olur. Benzer durum yeraltı suları içinde geçerlidir.
Bu sorunun kalıcı olarak çözülebilmesi için, bodrum katın duvarlarına dışardan su yalıtımı yapılmalıdır. Ancak bodrum katın çevresindeki toprağın kazılarak yalıtım yapılması mümkün değilse, bodrum katı izolasyonu iç taraftan yapılabilir. Bodrum kat içinde su yalıtımı yapmak, bodrum kata su girmesini kısmen engelleyebilir ancak binanın betonlarını sudan koruyamaz. Bu durumda betonların zamanla çürümesine sebep olur.
Bodrum katı izolasyonu yapılmadan önce drenaj çalışması yapılabilir. Drenaj çalışması ile bodrum katın çevresine kanallar kazılır. Yapılan hesaplamalar ile kanalın derinliği ve binaya uzaklığı hesaplanır. Kanallar belli eğimde kazılır ve belli aralıklarla drenaj kuyuları kazılır. Drenaj kanalları sayesinde topraktaki fazla su kanallara dolar. Kanallarda, drenaj kuyularına doğru meyilli olur ve kanal içindeki su drenaj kuyularına dolar. İhtiyaca bağlı olarak birden fazla drenaj kuyusu hazırlanabilir.
Tüm bunların yanı sıra, bodrum katın içinde de drenaj kuyusu kazılarak bodrum kata giren suyun kuyuya dolması sağlanır. Bodrum katın içindeki kuyunun hazırlanması, karot makinesi ile yapılmaktadır. Karot makinesi ile beton kesilir uygun ölçülerde kuyu hazırlanır. Kuyunun hazırlanması bittikten sonra otomatik pompa yerleştirilir. Kuyu içindeki su belli bir seviyeye yükseldiğinde pompa otomatik olarak çalışır ve bodrum katı su tahliyesi sağlanır.
Bodrum Katı Su Basıyor
Bodrum katı su basıyor olmasının bir diğer sebebi ise; kanalizasyon sistemidir. Kanalizasyon sistemleri hayati öneme sahip tesisat sistemleridir. Kanalizasyon sistemlerinin de bakıma ihtiyacı vardır. Ancak çoğu zaman kanalizasyon sistemlerinin bakımını ihmal ederiz, ne zaman ciddi bir sorun meydana gelirse o zaman bakım yapmayı tercih ederiz.
Kanalizasyon sistemlerinin bakımı uzun süre yapılmazsa, logar kuyuları atıkla dolar. Rögar kuyusu atıkla dolduğunda, binanın atık suyu geri tepmeye başlar ve bodrum katı su basmasına sebep olur. Bodrum katın su almasını engellemek için logar kuyusunun bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Firmamız 2003 yılından beri logar bakımı ve logar temizliği yapmaktadır. Ekiplerimiz, logar kapağını açarak içindeki birikmiş atıkları temizler. Logar temizleme işlemi bittikten sonra logarın içi iyice yıkanır ve işlem tamamlanır.
Bodrum katın su almasının bir diğer sebebi de; kanalizasyon borularının çatlaması veya kırılmasıdır. Kanalizasyon borularında sorun meydana geldiğinde, binadaki atık suyun tamamına yakını toprağa karışır. Toprağa karışan atık su kötü kokuya sebep olabileceği gibi bodrum katının su almasına da sebep olur.
Firmamız, kanalizasyon borularındaki su kaçaklarını tespit etmek için görüntülü su kaçağı tespiti yapmaktadır. Kameralı görüntüleme cihazı sayesinde, atık su borusunun neresinde su kaçağı olduğu rahatlıkla tespit edilebilir. Tespit çalışması sırasında da hiçbir yerin kazılmasına veya kırılıp dökülmesine gerek kalmaz.
Firmamız 2003 yılından beri hizmet veren, Türkiye’nin lider logar bakımı ve logar temizliği yapan firmalarından biridir. 25 servis aracı ile İstanbul’un tüm ilçelerine fiyat farkı almadan hizmet vermekteyiz. Ekiplerimiz yılların deneyime sahip uzman kadrolardan oluşmaktadır. Servis talebinde bulunduğunuzda size en yakın servisimizi yönlendirerek bir saat için çalışmalara başlamaktayız.