Dedektör ile logar tespiti, dedektörle maden aramasına benzen bir yöntemdir. Tek farkı dedektörün algılaması gereken sinyal yapay olarak oluşturulmaktadır.
Artan nüfus nedeniyle daha az alan kapladığı için çok katlı yapılar müstakil evlerin yerini hızla aldı. Çoğu kişi bir daire satın alırken sadece metrekaresine ve konforuna bakar. Oysa sıhhi tesisat bir binanın can damarı gibidir. Binalar yapılıp satıldıktan sonra binada oturan hiç kimse binanın logarının yerini bilmez. Ancak bir sorun çıktığı zaman logarın yerinin nerede olduğu sorusu aklımıza gelir. Dedektörle logar tespiti bu durumda devreye girer.
Dedektörle Logar Tespiti Nasıl Yapılır?
- Tıkanıklık açma makinesinin ucuna sonda verici adı verilen aparat takılır.
- Sonda verici aparat pille çalışan ve belli frekanslarda sinyal gönderir.
- Dedektör bu sinyali çözümleyerek sonda vericinin bulunduğu yeri tespit eder.
- Tıkanıklık açma makinesi ucunda sonda verici ile boru içinde ilerlerken, dedektörle toprak üstünden sinyal takip edilir.
- Sinyaller takip edilerek binanın rögar yeri tespit edilir.
Dedektörle rögar tespit işlemi uzmanlık isteyen bir iştir. Dedektörle logar tespit işini yapan personeller bu konuda deneyimli olmak zorundadır. Aksi durumda tespit işlemi gereğinden fazla uzar.
Rögar tıkanıklıklarında sorunun çözümü için rögar kapağının açılıp müdahale edilmesi gerekir. Oysaki çevre değişikliklerinden dolayı rögar kapakları kaybolur. Bu durumda dedektörle rögar kapağı çok rahat bir şekilde tespit edilebilir. Rögar kapağı tespit edildikten sonra müdahale etmesi kolay olur.
Dedektörle logar tespiti ilk olarak Avrupa’da kullanılan bir yöntemdir. Bugün ülkemizde kullanımını sağlan öncü firmalardan olan Protesisat, deneyimli kadrosu ile sorunlarınızı çözüme kavuşturuyor.
Dedektörle sadece logar tespiti değil, aynı zamanda rögar kapağı, binanın bağlı olduğu kanalizasyon, kapağı görünmeyen kanalizasyon tespitleri de yapılmaktadır.
Logar Yeri Tespiti Neden Yapılmaktadır?
Bir binada bulunan atık su giderleri, bina dışında logar adı verilen kuyulara akmaktadır. Logar kuyularından da belediyenin kanalizasyon sistemine bağlanmaktadır. Binaların ana gider hattı tıkandığı durumlarda, bazen logar kuyusundan müdahale edilmesi gerekebilir.
Logar tespiti sık yapılan bir işlem değildir. Çoğu zaman logarın yeri bellidir. Yeri bilinen logarı kuyusunu tespit etmeye gerek kalmaz. Logar kuyusundan müdahale edilmesi için logar kuyusunun kapağı açılmalıdır. Ancak bazı binalarda, bina sakinleri logar kuyusunun yerini bilmezler. Logar kapağı her zaman göz önünde olmaz. Çok eski binalarda, logar kapağının üstü toprakla kapalı olabiliyor. Hatta bazı yerlerde; logar kuyusunun üstü toprakla kapandığı için, bina sakinleri çevre düzenlemesi yaparken farkında olmadan logar kuyusunun üstüne beton döktükleri bile oluyor. Bu durumda dedektör ile logar tespiti yapılması gereklidir.
Firmamız Dedektör İle Logar Tespiti Nasıl Yapıyor?
Dedektör ile logar tespitini ilk uygulayan firmalardan biri olan firmamız, bu konuda deneyimli personellere sahiptir. Hem zamandan hem de maliyet açısından ciddi tasarruf sağlamış olursunuz. Firmamız dedektör ile logar tespitini yaparken;
- Tıkanıklıkları açmak için kullandığımız robot cihazda bulunan yayın ucuna sonda verici takılır.
- Sonda verici; enerjisini pilden alarak yapay bir sinyal üretir.
- Robot cihazın yayı, gider borusuna gönderilerek logar kuyusunun olduğu yere kadar sürülür.
- Yer üstünden de dedektör cihazı ile sonda verici cihazın sinyalleri takip edilir.
- Personelin deneyimi bu aşamada devreye girer.
- Robot cihazın yayı, logar kuyusuna ulaşıp ulaşmadığı personelin deneyimi sayesinde anlaşılır.
- Aynı şekilde dedektör cihazı ile sinyalleri doğru noktada takip etmekte deneyim isteyen bir iştir.
- Sinyallerin en güçlü olduğu noktada logar tespiti yapılmış olur.
En uygun fiyatlarla logar kuyusunun tespiti için firmamızla iletişime geçip, servis kaydı oluşturabilirsiniz.
Yorumlar (10)