Müşteri Temsilcimiz
Müşteri Temsilcimiz Çevrimiçi
Online Destek
Hizmetlerimize ilişkin sorular sormak veya online servis kaydı oluşturmak için müşteri temsilcimiz ile görüşme başlatın.
Sizi Arayalım!
Numaranızı yazıp gönderin, müşteri temsilcimiz en kısa sürede sizi arasın.
Servisim Nerede?
Size gelecek olan servis ekibinin nerede olduğunu harita üzerinde görüntüleyin.

Terastan Ve Betondan Su Sızıntısı Nasıl Önlenir?

Betondan su sızıntısı beton çatlaklarından kaynaklanan bir durum olabilmektedir. Beton çatlağı üst katın betonu olabileceği gibi, bodrum katın yan duvarlarındaki betondan da su sızıntısı olabilmektedir. Bodrum katın yan duvarlarında su sızıntısı olmasının nedeni genelde dış tarafta bulunan topraktan kaynaklanmaktadır.

Betondan Su Sızması Nasıl Önlenir?

Betondan su sızması, eski ve ya yeni yapılar için pek fark etmez. Çünkü betondan su sızmasının farklı farklı sebepleri olabilmektedir. Öncelikle bodrum katı ele alalım;

Bodrum katlar toprağın altında olan katlardır. Yan duvarlar yarıya kadar toprak ile kapalıdır. Yağan yağmur veya yer altı suları toprağın suya doymasını sağlar. Toprak suya doyduğu zaman, su toprak içinde sızmaya başlar. Bodrum katın duvarları beton olmasına rağmen zamanla suyu sızdırmaya başlar.

Binalar yapılırken, betonun içine suyu geçirmesini engellemek için bir tür kimyasal ilaç konulur. Bu kimyasal ilaçlı betonun dış yüzeyine yalıtım da yapıldığında suyu geçirmesi mümkün olmaz. Ancak maliyeti düşürmek için bu ilaç müteahhitler tarafından pek kullanılmaz. Bazı durumlarda, bodrum katın dış duvarları yalıtım bile yapılmaz. Durum böyle olunca bodrum katın duvarlarının su sızdırması çok normal olmaktadır.

ÇÖZÜM: Bina bittiği için, betonun içine ilaç konulması artık mümkün değildir. Şartlar uygunsa bodrum katın dışındaki toprak kazılara dış duvarlar yalıtım yapılmalıdır. Dış duvarlar yerine iç duvarların yalıtım yapılması çözüm sağlamaz. Çünkü iç duvarların yalıtım yapılması betonun suyu emmesini engellemez ve betonun çürümesi kaçılmaz olur. Aynı şekilde bina çevresine drenaj hatta çekilmelidir. Drenaj hattı sayesinde, toprakta biriken fazla su dışarı atılacaktır ve bodrum kat için sorun olmaktan çıkacaktır.

Üst katın betonundan su sızması ise yine çatlak betondan kaynaklanabilmektedir. Çatlak betonu onarmak için çatlağın bulunduğu kısımlara birkaç delik delinir. Daha sonra beton çatlak ilacı kullanılarak bu çatlaklar onarılır.

Ancak üst katta oturan varsa ve betondan hala su akıyorsa, tesisat sisteminde su kaçağı olabilir. Su kaçakları, içme suyu tesisatında olabileceği gibi gider hattında veya kalorifer tesisatında da olabilmektedir. Firmamız elektronik cihazlar ile su kaçaklarını kesin olarak tespit etmektedir. Ayrıca onarımları da yaparak garanti altına almaktadır.

Terastan Su Sızması Nasıl Önlenir?

Terastan su akması genellikle yağmurlu havalarda olmaktadır. Yağmurun yoğunluğuna bağlı olarak terastan su akması da yoğun olur. Bunun nedeni, teras zemininin yalıtımının yetersiz olması veya hiç yalıtım yapılmamasıdır. Teras zemini fayans ise, fayans aralarındaki derz dolgunun tahrip olması sonucu da terastan su akması meydana gelebilir. Şiddetli yağan yağmurlar zamanla derz dolgusunu tahrip eder. Derz dolgu tahrip olduğunda da görevini yapamaz ve suyun geçmesine izin verir.

Teras katta tesisat boruları geçiyorsa, tesisat borularında meydana gelen bir çatlakta terastan su sızmasına sebep olabilir.

ÇÖZÜM: Teras zeminine yalıtım yapılması gerekir. Mümkünse fayans veya mermer yapılmadan önce yalıtım yapılıp ondan sonra istenilen zemin kaplaması yapılmalıdır. Çünkü yalıtım yapılmadan kaplama yapılması, terastan su sızmasını engellemeyebilir.

Terastan su sızmasının nedeni zeminden kaynaklanmıyorsa, tesisat sisteminde bir sorun olabilir. Bunun için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Firmamız, kullandığı cihazlar ile terastan su sızıntısının nedenini kesin olarak tespit etmektedir.

Çatıdan Su Sızması Nasıl Önlenir?

Çatı yalıtımları en çok ihmal edilen yalıtım türlerinden biridir. Özellikle kalitesiz malzeme kullanılması, çatıdan su sızmasına davetiye çıkarmaktadır. Çatı kiremitle yapılmışsa ve kiremitler kalitesiz olursa, kiremitlerde kılcal çatlaklar bulunur. Bu kılcal çatlaklar yağmurlu havalarda su sızmasına neden olmaktadır. Bunun için çatı yalıtımı mutlaka yapılmalıdır.

Çatı yalıtımı yapılmışsa ve güneşli havalarda bile su sızıntısı meydana geliyorsa bunun nedeni tesisat sisteminden kaynaklanmaktadır. Çatı katında tesisat sisteminin olup olmadığını bilmiyorsanız bile, firmamız kullandığı bilgisayar destekli cihazlar yardımı ile tesisat sisteminde bulunan su kaçağını tespit etmektedir. Su kaçağını tespit ettikten sonra onarımını da yaparak kullanıma hazır hale getirmektedir.

Tavandan Su Akması Nasıl Önlenir?

Tavandan su akması, üst kat komşunuzun tesisat sisteminden kaynaklanan bir sorundur. Üst kat komşunuzun temiz su hattında, gider hattında veya kalorifer hattında su kaçağı olduğunu belirtir. Su kaçağının tespit edilip onarılması gerekir. Aksi durumda tavandan su akması devam eder.

Tesisat sisteminde su kaçağı olduğundan şüpheleniyorsanız, firmamızı aramanız yeterlidir. Firmamız temiz su hattındaki su kaçakları için akustik dinleme cihazı, pimaş gider hattındaki su kaçakları için kameralı görüntüleme cihazı, kalorifer tesisatındaki su kaçaklarını tespit etmek için de termal kamera kullanarak su kaçağını kesin olarak tespit etmektedir.

Yorumlar (21)

  1. Ziyaretçi Selahattin
    7 Ocak 2020
    Cevapla

    lar bizim ev 2 .kat banyonun süzgecinin olduğu kısımdan alt kat komşunun tavanı damlama şeklinde değilde ıslaklık yayılıyor su tesisat hattı dışarıdan çekili tesisatı kontrol ettik tesisatta sızma yok ama banyo fayans yeri ıslandığı zaman alt kat komşunun tavanındada ıslaklık yayılıyor gitgide sorun neden kaynaklanıyor olabilir acaba yorumlarsanız sevinirim şimdiden sağolun teşekkürler...

  2. Ziyaretçi Ömer Faruk Durmuş

    Selahattin Bey; Sizin dairenizde  alt katın banyosuna su sızması, temiz su borularından kaynaklanmıyordur. Sizin de dediğiniz gibi tesisat dışardan çekili ve su sızması yokmuş. Banyodan alt kata su sızmasının iki sebebi olabilir 1 - Banyodaki fayansın altından geçen atık su boruların çatlak olabilir. Borudaki çatlak kılcal boyutta olsa bile yine alt katın tavanında su akıyor olmasına sebep olur. Banyonun tavanından su akıyorsa bu durum evde su tüketimizine bağlıysa pimaş borularında su kaçağı olduğu anlamına gelir. Yani siz banyo giderine su döktüğünüzde alt kata su akıyorsa pimaş borusunda su kaçağı vardır. Pimaş borusunda su kaçağı varsa firmamız ile iletişime gecerek servis talep edebilirsiniz. Ekiplerimiz kameralı görüntüleme cihazı ile banyo giderini kontrol edip su kaçağının olduğu yeri noktasal olarak tespit edebilmektedirler. Üstelik banyonuzun hiç bir yerini kırmaya gerek kalmaz. 2 - Banyodan alt kata su sızmasının bir diğer sebebi fayansların arasındaki derz dolgunun özelliğini yitirmesidir. Derz dolgu özelliğini kaybederse, banyo zeminindeki su fayans altına sızar oradan da alt katın tavanından akar. Derz dolgunun özelliğini yitirmesinin başlıca sebebi, banyo temizliğinde kullanılan güçlü kimyasallardır. Tuz ruhu gibi temizlik malzemeleri uzun süre kullanılınca derz dolguyu tahrip eder. Banyonun fayanslarına yeniden derz dolgusu yapılarak sorun giderilebilir.

  3. Ziyaretçi Elif
    3 Ocak 2020
    Cevapla

    ben bir binanın en üst katında oturuyorum yeni taşındım kombiyi açınca duvar terleme yaptı ve sarı sarı kucuk sular akıyor korniş aralarından bunun nedeni nedir ve çözümü var midir lütfen acil cevap 😏

  4. Ziyaretçi ABDULKERİM ARSLAN

    -Beton sızması- Çok yağmurlu havalarda 5 katlı apartmanın girişin altındaki beton parçası çok su sızdırıyor. Az yağmurlu havalarda sorun olmuyor ama son günlerde İstanbul'da yağan yağmur çok etkiledi? Sizce bunu tehlike durumu nedir? Nasıl bir yol izlenmeli?

  5. Ziyaretçi Coşkun Alcan

    5 katlı bir binanın orta katında ki dairemin yan duvarı yağmur sularını çekiyor.Buna bir çözüm bulunabilir mi?

  6. Ziyaretçi Ferit bulut
    22 Ocak 2019
    Cevapla

    - Dam akıntısı - benim dam çatı değil normal dam yagmur gün boyunca yağınca evin belli bir iki yerinde damlama oluyor.genelde su biriken yerlerde oluyo her yağmurdan sonra temizleme gibi lüksüm yok siz ne öneriyorsunuz çözüm olarak ne yapmalıyım.bu arada mardinden yazıyorum şimdiden teşekkürler

  7. Ziyaretçi murat sarıbudak

    - Damdan su sızıntısı - Kar yağdığı zaman en uygun şekilde damdan su sızmasını nasıl önlerim teşekkürler.

  8. Ziyaretçi Muhammet
    5 Ocak 2019
    Cevapla

    Bodrum katı dairede oturuyorum. Bahçe tarafına bakan 2 oda var . Odanın birinde hiç bir sıkıntı yok fakat diğerinde 4 duvar birden ıslak ve boyam döküldü hep . Parkelerin altı su dolu. Sigorta şirketi dışa bağlı kaçak olduğu için müdahale etmedi . İski ekipleri geldi Yağmur suyu olasılığını verdi. Ne yapmamız gerekir

  9. Protesisat çalışanı

    Bu tür durumlarda, öncelikle suyun kaynağı belirlenmelidir. Bodrum katı olduğu için, sorunun neden kaynakladığı seçenekleri artmaktadır. 1 - İski ekiplerinin dediği yağmur suyundan olabilir. 2 - Binaya ait kanalizasyon hattında su kaçağı olabilir. 3 - Komşu binaların kanalizasyon hattından kaynaklanabilir. 4 - Ana su borusunda su kaçağı olabilir. 5 - Yeraltı kaynak suları olabilir. Betonun su geçirmemesi için ne yapılmalı derseniz öncelikle suyun kaynağı belirlenmelidir. Firmamız bu tür sorunlarda, öncelikle kanalizasyon hattını ve ana su borularını cihazlarla kontrol etmektedir. Eğer sorun tesisat borularında değilse, yeraltı suları ve yağmur suları seçeneği kalmaktadır. Yağmur suyunun binaya zarar vermesini engellemek için binanın çevresine drenaj kanalları açılır ve yağmur suları bu kanallarda birikerek tahliye edilir. Kaynak suları için ise; yine bina çevresine drenaj kanalları açılır. Ayrıca bodrum katın tabanına da drenaj kuyusu kazılarak alttan gelecek olan kaynak suları bu kuyuda birikir ve biriken su tahliye edilir.

  10. Ziyaretçi Müberra
    22 Aralık 2018
    Cevapla

    Üst katta oturuyorum ve çatı yok yazın çatıya tadilat yaptirmamiza ragmen yağmur yağdığı zaman rutubet oluyo hatta artık öyle ki bütün odaların duvarları ve tavanları ıslak ve simsiyah buna nasıl bir yöntem bulabilirim

  11. Protesisat çalışanı

    Yağmur yağdığı zaman, yağmur suyu bir şekilde çatı katına giriyor olabilir. Bu çatının yalıtımından kaynaklı bir sorundan da olabilir, yağmur olukları tıkanmıştır ve yağmur suyu çatı katına giriyor da olabilir. Net bir şey söylenebilmesi için detaylı inceleme yapılması gerekir.

  12. Ziyaretçi Burak Çelik
    12 Kasım 2018
    Cevapla

    Çatı geçen sene tadilata girdi ancak tadilat çalışmasından sonra terastan su sızması olmaktadır. Yatak odasının duvarından sızıp alt kata kadar ulaşıyor. Site yönetimi geçen sene çatı tadilatı yapıldı, sorun dairenizdeki su kaçağı olabilir diyor. Ancak yatak odasının duvarı tavandan zemine kadar ıslak bu mümkün mü?

  13. Protesisat çalışanı

    Terastan su sızması her zaman çatıdan kaynaklanmaz. Site yönetiminin dediği gibi dairenizde su kaçağı olabileceği gibi, terasta veya çatıda da su kaçağı olabilir. Ayrıca sizin binada sorun olmayabilir. Bitişikte başka bina varsa o binada su kaçağı olduğunda sizin duvardan su akıyor olabilir. Kesin olarak konuşabilmek için su kaçağı tespiti yapılması gerekir.

  14. Ziyaretçi Neşe Kaya
    9 Kasım 2018
    Cevapla

    Teras katında oturan biriyim. Ancak belli zamanlarda terastan alt kata su sızıyor. Yağmurla ilgili bir durum olmadığına eminim çünkü güneşli havalarda da su sızıntısı meydana gelmektedir. Teras akmasına nasıl bir çözüm bulabilirim?

  15. Protesisat çalışanı

    Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda, söz konusu terastan su sızıntısının sebebi kalorifer borusu ya da pis su borusu olabilir. Kalorifer borularında su sızıntısı olduğunda alt kata azar azar su akmaktadır. Pis su borusunda su kaçağı olduğunda ise, siz su tükettiğiniz zaman alt kata su sızmaya başlar. Teras akmasına çözüm bulmak için su kaçağı tespiti yapılması gerekir. Aksi durumda alt katın dam akıntısı devam edecektir. Su kaçağı tespiti artık bilgisayar destekli özel cihazlarla yapılmaktadır. Bu sayede hiç bir yere zarar verilmeden ve noktasal olarak su kaçağının yeri belirlenebilir.

  16. Ziyaretçi Yiğit Gündoğdu

    Bizim evin çatısı daha yapılmadı, seneye yaptırmayı düşünüyoruz. Ancak yağmur yağsa da yağmasa da sürekli dam akıntısı var. Betonun su geçirmemesi için ne yapılmalı acaba?

  17. Protesisat çalışanı

    Evinizin çatısı olmamasına rağmen dam akıntısı sürekli oluyorsa su kaçağından şüphelenilebilir. Su borusu betondan geçiyor olabilir ve zarar gördüğünden dolayı dam akıntısına sebep oluyordur. Kesin konuşabilmek için su kaçağı tespiti yapılmalıdır. Ayrıca yan binadan da su kaçağı sizin binayı etkiliyor olabilir. Dam akıntısının sebebi bir kaç sorundan kaynaklanabilir. Kesin emin olmak için su kaçağı tespiti yaptırmanız gerekir.

  18. Ziyaretçi Hakan Akbalık
    5 Kasım 2018
    Cevapla

    Bir apartmanda yöneticiyim. Apartmanın terasında oturan kişinin tesisatında su kaçağı var ve alt kata sızıyor. Terastan su sızması nasıl önlenir?

  19. Protesisat çalışanı

    Teras akmasına çözüm için terasta bulunan tesisat borularının kontrol edilmesi gerekir. Terastan su sızıntısı nasıl önlenir? Sorusu birçok müşterimiz tarafından sorulmaktadır. Bunun için tesisat sisteminde olası bir sorun olup olmadığı araştırılmalıdır. Firmamız her tesisat sistemi için farklı cihaz kullanmaktadır. Bu sayede terastan su akmasının kaynağını kıs sürede tespit etmektedir. Ayrıca kullandığımız cihazlar sayesinde kırmadan su kaçağı tespiti yapılır ve müşterilerimizin maliyeti de azalmış olur.

  20. Ziyaretçi Asiye Özgüven

    Yağmurlu havalarda terastan su sızması meydana geliyor. Bir kaç kez çatı ustası getirdik ancak sorunun kaynağını çözemediler. Terastan su sızması nasıl önlenir acaba cihazlarla teras akmasına çözüm bulunabilir mi?

  21. Protesisat çalışanı

    Teras akmasa çözüm olacak bazı önlemler bulunmaktadır. Bahsettiğiniz durum yağmurlu havalarda olduğu içim teras akması, çatıdaki tesisat borularından olma ihtimalini düşürüyor. Yağmurlu havalarda, çatının kaplamasında bir sorun olduğunda dam akıntısı meydana gelir. Diğer bir ihtimal ise yağmur oluklarında tıkanma ya da çatlak söz konusu olabilir. Çatı kaplamasında kullanılan malzeme kiremit ise kiremitler yerinden oynamış olabilir veya bazı kiremitlerde çatlama söz konusu olabilir. Ancak siz çatı ustası çağırıp kontrol ettirmişsiniz. Çatı ustası bu ihtimali değerlendirmiştir. Betonun su geçirmemesi için ne yapılmalı? Sorusunu soran birçok müşterimiz bulunmaktadır. Betonun su geçirmemesi için su yalıtımı yapılabilir. Teras akmasına çözüm yollarından bir de yağmur oluklarının kameralı görüntüleme cihazı ile kontrol edilmesidir. Kameralı görüntüleme cihazı sayesinde yağmur oluklarında tıkanıklık veya çatlak gibi sorunlar tespit edilir ve dam akıntısına çözüm üretilebilir.

Soru veya görüşünüzü bildirin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir