Müşteri Temsilcimiz
Müşteri Temsilcimiz Çevrimiçi
Online Destek
Hizmetlerimize ilişkin sorular sormak veya online servis kaydı oluşturmak için müşteri temsilcimiz ile görüşme başlatın.
Sizi Arayalım!
Numaranızı yazıp gönderin, müşteri temsilcimiz en kısa sürede sizi arasın.
Servisim Nerede?
Size gelecek olan servis ekibinin nerede olduğunu harita üzerinde görüntüleyin.

Duvardan Su Sızması Nasıl Önlenir?

Duvardan su sızması çoğumuzun başına gelmiştir. Duvarın zemin kısmına yakın yerden su sızması olunca, bunu zemindeki bir soruna bağlarız. Ya da tavana yakın bir noktada sızma varsa bunu üst kattaki bir soruna bağlarız. Ancak duvardan su sızması, her zaman sandığımız gibi üst kattan ve ya zeminde meydana gelen bir sorun olmayabilir. Sorun kendi dairenizde de olabilir.

Duvardan Su Sızıyor

Duvardan su sızıyorsa, firmamızın yaşadığı tecrübelere göre; çoğunlukla bulunduğunuz dairenin tesisat sistemindeki su kaçağından meydana gelir. Tabi bu durumun dışında, üst kat komşusunun tesisat sisteminde veya üst dairenin yanındaki daireden de kaynaklanabilmektedir.

Sorunun kendi dairenizde olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bunun için; dairenin ana su vanasını kapatıp su sayacının endeksini kontrol ediniz. Bir gece geçtikten sonra tekrar su sayacının endeksini kontrol ediniz. Arada fark varsa, sorunun sizin dairenizin tesisat sisteminde olduğunu anlarsınız.

Eğer sayacın iki günlük endeks değerler arasında fark yoksa sifon, tuvalet ve lavaboyu bir süre kullanmayın. Bu süre içinde duvardaki su sızıntısında azalma varsa sorun yine sizin dairenizdedir ve su kaçağı sizin gider hattınızdan kaynaklanmaktadır.

Her gün kombiye su takviyesi yapmak zorunda kalıyorsanız, kalorifer tesisatınızda su kaçağı olabilir. Her üç durumda da su kaçağının tespit edilip onarılması gerekir. Çünkü uzun süre suya maruz kalan duvarlarda çürüme olur. Ayrıca duvardaki su sızıntısı rutubet oluşmasına da neden olur ve rutubet insan sağlığı için zararlıdır.

Evin Duvarından Su Akması

Yukarıdaki yöntemleri uyguladınız ve su kaçağının sizin dairenizde olmadığına emin olduysanız, üst daireden veya üst dairenin yanındaki daireden sizin duvara su sızıntısı olabilir. Hangi daire olduğunu öğrenebilmek için, kendi dairenizde uyguladığınız yöntemlerin üst daireler içinde uygulanması gerekir. Böylece su kaçağının hangi daire olduğu belirlenmiş olur. Ancak bilinmesi gereken bir şey vardır ki, akustik dinleme cihazı, termal kamera ve kameralı görüntüleme cihazı olmadan su kaçağının hangi dairede olduğuna %100 kara veremezsiniz, sadece tahminde bulunabilirsiniz.

Daireniz bodrum kattaysa ve evin duvarlarından su akıyorsa, dışardaki topraktan kaynaklanıyor olabilir. Bu durum özellikle yağmurlu havalardan sonra meydana gelir. Eğer yağmurlu havalar dışında da evin duvarlarından su akıyorsa, duvar içinden geçen tesisat borularında kaçak olabilir. Bunun için firmamızı arayarak servis kaydı oluşturabilirsiniz.

Duvardaki Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Duvardan su akıyorsa, mutlaka akan suyun kayağı tespit edilmelidir. Çünkü uzun süre suya maruz kalan binanın ana kolonu zamanla çürümeye başlar ve bina için tehdit oluşur. Duvardaki su kaçağını kesin olarak bulmak için profesyonel bir firmadan destek alınmalıdır. Üstelik öyle sanıldığı gibi su kaçak tespit işlemleri pahalı da değildir.

Firmamız, su kaçak tespiti konusunda en köklü firmalardan biridir. 30 adet servis aracı ile su kaçak tespit firması olarak Türkiye’nin en geniş mobil ağına sahiptir. Firmamız farklı su kaçak türleri için farklı cihazlar kullanmaktadır.

Akustik dinleme cihazı ile duvardaki su kaçağı nasıl bulunur?

Akustik dinleme cihazı dediğimiz cihaz; duvar içindeki borularda su kaçağı varsa, duvarı kırmadan o suyun sesini dinleyerek su kaçağının olduğu yeri tespit etmek için kullanılır. Bu sayede daire içinde hiçbir tadilata gerek kalmaz. Deneme yanılma yöntemi ile evi inşaat alanına çevirmeye gerek kalmaz. Ayrıca su kaçağının olduğu yer %100 tespit edilir.

Bazen su kaçağı çok küçük olur. Çok küçük olduğu için akustik dinleme cihazı ile duyulamayabilir. Bunun için de ekiplerimiz; dairenin temiz su tesisatının basıncını arttırırlar. Basıncın artmasıyla küçük olan su kaçağı daha şiddetli sızmaya başlar. Böylece akustik dinleme cihazı ile rahatlıkla duyulur.

Tespit çalışmasından sonra, o bölge kırılır. Kırılan bölge çoğu zaman bir fayansın boyutunu geçmez. Onarım yapılır ve tekrar eskisi gibi duvar onarılır.

Duvardan su sızıyorsa ve akustik dinleme cihazı ile su kaçağı olmadığı netleşmişse, üst daireden şüphelenilir.

Üst dairenin temiz su tesisatı kontrol edilir. Öncelikle basınç kontrolü yapılır. Basınç kontrolü sırasında basınç düşmesi yaşanıyorsa, temiz su tesisatında su kaçağı olduğu kesinlik kazanır ve akustik dinleme cihazı ile su kaçağının olduğu yer noktasal olarak tespit edilir.

Pimaş Borularından Duvarlara Su Sızması

Daire içinde temiz su tesisatı kontrol edildikten sonra eğer su kaçağı yoksa pimaş boruları kontrol edilir. Pimaş borularının kontrolü akustik dinleme cihazı ile yapılmaz. Bunun için kameralı görüntüleme cihazı kullanılır.

Kameralı görüntüleme cihazı ile pimaş borularının içine bakılır. Pimaş borularının içinde olabilecek bütün sorunlar rahatlıkla tespit edilir. Bu sorunlar farklı farklı olabilmektedir.

Pimaş borularının eğimi yetersiz olabilir. Pimaş borularında eğim sorunu usta hatalarından kaynaklanmaktadır. Bina yapıldığı sırada, pimaş borularının döşenmesi sırasında suyun akışının sağlanması için pimaş borularını belli bir oranda eğim verilmek zorundadır. Bu eğim sayesinde pimaş borularındaki su rahatlıkla akar ve pimaş borusunun içinde birikerek sorunlara yol açmasının önüne geçilmiş olur.

Kameralı görüntüleme cihazı ile pimaş borularının içindeki yağlanmada tespit edilir. Yağlanma tamamen kullanıcı hatalarından kaynaklanan bir durumdur. Kullanıcılar atık yağları lavabolara dökerler. Bu yağlar zamanla pimaş borularının içinde birikerek katmanlaşır. Böylece pimaş borularının iç çapını daraltır ve sık sık tıkanıklıklara neden olur.

Pimaş borularının ek yerlerinde conta sıyırması sonucu su kaçağı meydana gelebilmektedir. Kameralı görüntüleme cihazı ile yapılan görüntüleme sonucunda conta sıyırmaları rahatlıkla tespit edilir. Ayrıca pimaş borularında çatlak varsa ve bu çatlaktan dolayı duvarda su sızıntısı meydana geliyorsa, kameralı görüntüleme cihazı ile bu sorunda tespit edilir.

Tespit işlemi tamamlandıktan sonra onarım yapılması gerekir. Onarım için çatlak veya kırık olan borunun sökülüp, yeni boru takılması gerekir. Firmamız bu gibi onarımlarda, onarım işlerini en doğru ve sağlık yapabilmek için onarım ekiplerine sahiptir. Onarım ekipleri yaptıkları işlerde uzman kişilerden seçilmiştir. En kısa sürede onarımı gerçekleştirip kullanıma hazır hale getirirler. Ayrıca firmamız tarafından yapılan onarımlar bir yıl garanti altına alınmaktadır.

Daire içindeki pimaş boruları kontrol edildikten sonra su kaçağı yoksa üst dairenin pimaş boruları kontrol edilir. Üst dairenin pimaş boruları da alt dairede olduğu gibi kameralı görüntüleme cihazı ile dikkatli olarak incelenir. Pimaş borusunda su kaçağı tespit edilirse daire sahibi bilgilendirilir. Daire sahibinin isteği üzerine onarım ekipleri adrese yönlendirilir.

Kalorifer Tesisatından Evin Duvarına Su Akması

Duvardan su gelmesini her zaman temiz su tesisatına veya pimaş borusuna bağlamak doğru olmaz. Duvardan su gelmesinin nedeni kalorifer boruları da olabilmektedir.

Kalorifer tesisatında meydana gelen bir su kaçağı sanıldığı gibi şiddetli olmaz. Bunun nedeni kalorifer borularının içindeki suyun basıncının düşük olmasından kaynaklanır. Kalorifer tesisatından duvara sızan su rutubet gibi de görünebilir. Sebebi ise suyun çok az akmasıdır.

Firmamız kalorifer tesisatındaki su kaçaklarını onarmak için, özel bir kimyasal kullanmaktadır. Bu kimyasal ilaç, kalorifer tesisatına su ile beraber ilave edilir. Kalorifer borularının içinde dolaşırken, bütün çatlakları onarır. Ayrıca kalorifer tesisatına hiçbir yan etkisi de bulunmaz.

Kalorifer tesisatındaki su kaçağı büyük boyuttaysa termal kameradan destek alınır. Termal kamera, şap altındaki boruların rahatlıkla görünmesini sağlar. Böylece su kaçağı olan yer noktasal olarak tespit edilir.

Duvardaki her ıslaklık su kaçağı olduğu anlamına da gelmez. Evinizde rutubet olabilir. Rutubetten dolayı duvarlar ıslanmışta olabilir. Su kaçağı olup olmadığını yukarda belirttiğimiz yöntemleri kullanarak emin olabilirsiniz.

Duvardan su sızması nasıl önlenir? Duvardaki su kaçağı nasıl bulunur? Duvardan su sızıyor ne yapabilirim? Evin duvarından su akması nasıl önlenir? Sorularını bu yazımızda cevaplamaya çalıştık. Eğer sizde evinizde veya üst kat komşunuzda su kaçağı olduğundan şüpheleniyorsanız, hiç zaman kaybeden firmamızı arayabilirsiniz. Su kaçağı sorunu ciddi bir sorundur. Uzun vadede binanın betonlarına ciddi zararlar verebilir.

Yorumlar (35)

  1. Ziyaretçi Ahmet KÜMEKAYA

    Hocam hayırlı işler Benim ev duvarların da belli yerlerde mesala duvarın orta kısmında salonun alt kısmında genelde duvar dipleri ve ortalarında da belli yerlerde su lekeleri var 3 tesisatci geldi cihazlarıyla denetlediler ama bir türlü sonuç alamadik acaba nedendir duvarlarda kuruma yok azalmıyor hatta artıyor

  2. Protesisat çalışanı

    Su kaçağı tespiti yapılmalıdır profesyonel cihazlar kullanılarak temiz su tesisatı kaçak tespiti ,pis su tesisatı kaçak tespiti ,kalorifer tesisatı kaçak tespiti yapılmalı eğer bu tesisatlar da kaçak yok ise izolasyon ile alakalı bir durum olabilir firmamız tarafından yapılan tespitten sonra kesin olarak belli olacaktır.

  3. Ziyaretçi Özge
    2 Ağustos 2020
    Cevapla

    1 senelik bina da birinci katta oturuyoruz salonun bir duvari banyonun arkası duvar kağıdı var geçen gün duvardan küf kokusu geliyordu biraz kaldırdık kağıdı arkası simsiyah küf bu neden olur banyodanmi geliyor acaba duvar kagidindanmi

  4. Ziyaretçi İsa dogan
    5 Nisan 2020
    Cevapla

    iyi akşamlar benim dairem bahçe katı bir daire odanın bir köşesinde nemlenme oluyor pamuklaşma oluyor bu köşenin arkasından bahçeye çıkış var bina bitişik yanımızdaki binanın giderleri otaraftan gidiyormuş burdan olabilirmi teşekkür ederim

  5. Protesisat çalışanı

    Bahsettiğiniz alandaki gider borularında çatlak veya ek yerlerinde problem olabilir. Kameralı cihazlar ile görüntüleme yapmadan net birşey söylemek yanıltıcı olabilir.

  6. Ziyaretçi Görkem Çetik
    20 Ağustos 2019
    Cevapla

    - Terasın altındaki dairenin tavanı kararıyor rutubet oluyor - hayırlı işleriniz olsun. Evim en üst kat teraslıdır, ön teras 40 metre kare, arka teras 20 metre karedir. Ön terasın altındaki dairede salon mutfak ve oturma odası bulunuyor ve dairelerin tavanlarında kararma ve rutubet oluşuyor, fakat bu durum kış ayına girdiğimizde kaloriferler yanmaya başladığı zaman oluyor. Alt katta arkadaşım kiracı olarak oturuyordu 4 senedir, ev sahibi yukarıdan yani terastan su geldiği için bu durum olduğunu savunuyor fakat arkadaşım su gelmediği belirtiyor, gelse evin içine yukarıdan su akacağını belirtiyor. ekteki resim mutfak kısmıdır diğer yerlerde bu kadar kararma yoktur.(diğer odaların ve terasıma ait resimleri mevcut fakat bir tane resim eklenebiliyor sanırım) Arka terasın altındaki kiracıda aynı durumdan şikayetçi. Ben su inmediğini savunuyorum çünkü olsa alt kata ineceğini düşünüyorum, yazında yağmur yağıyor fakat herhangi bir kararma yok, kış ayına girildiği zaman yanan kalorifer ile odanın üstü teras olduğu için sıcak soğuktan dolayı kararma ve rutubet olduğu düşünüyorum. Sorum şu terasımdan alt kata su iniyor mudur? ikinci sorum alt kattaki tavanlarda kararma ve rutubet neden olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

  7. Ziyaretçi Göksel akdağ
    14 Mayıs 2019
    Cevapla

    dubleks dairem var ve merdiven duvari su aliyor herhangi bir boru gecisi yok.ama yagmurlu havalarda su aliyor duvarin orta kismi catidan da degil ne yapilabilir acaba.

  8. Ziyaretçi Birol
    26 Şubat 2019
    Cevapla

    Bizim binamız 10 katlı benim evim 4.katta. Yağmur yağdığında balkonun tavanından içeri su sızıyor ve baya açıldı sıvalar döküldü. salon kenarına kadar ilerledi.Bunu nasıl önleyebiliriz.Daha doğrusu başka usta vinç falan gelip tespit edilir dedi,doğruluk payı var mı? Binanın dışarısından gelen akıntı olduğundan dolayı dış taraftan mı tespit yapılır.

  9. Protesisat çalışanı

    Birol Bey; Balkonun tavanından su geliyorsa bu sorun, üst kattaki balkonun fayanslarından kaynaklanıyor olabilir ya da üst katın balkonunun gider borularında çatlak olabilir. Üst katın balkonunun gider borularında su kaçağı varsa, yağmurlu havalarda balkona dolan su gider boruları aracılığı ile tahliye edilir, boruda bir sorun olunca gider borusu içindeki yağmur suyu betona sızar ve alt katın tavanından sızar. Aynı durum fayans aralarındaki derz dolgunun özelliğini kaybetmesi sebebiyle de olmaktadır. Fayans aralarındaki derz dolgu, suyun betona sızmasını engeller. Ancak derz dolgu özelliğini yitirirse, balkon zeminindeki yağmur suyu fayansın altından betona sızar ve sizin balkonun tavanında görülür. Kesin emin olmak için, özel cihazlar ile su kaçağı tespiti yapılması gerekir. Eğer üst katın balkonunda bir sorun yoksa, yağmur oluklarına bağlı olan ve suyun tahliye edilmesini sağlayan binanın dış çeperinden aşağı doğru inen gider boruları kontrol edilir.

  10. Ziyaretçi Eren Ekim
    24 Ocak 2019
    Cevapla

    - Evin tek bir cephesinden aşırı yağmurlarda su giriyor - En üst kattaki evimin tek bir cephesinden aşırı yağmur yağdığında su giriyor. Bir önceki sene dama komple izolasyon yapıldı. Karşı dairede hiç bir problem yokken sadece benim evime giriyor. Özellikle de mutfak tarafından çok alıyor. Dış cepheden su girer mi? Acaba en üst katta olduğum için yağmur iniş borularında bir çatlak var da ordan mı giriyor anlamadım. Ne yapabilirim acaba, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

  11. Protesisat çalışanı

    1 - Evin dış cephesinden geldiğini düşündüğünüz su tesisat borularından kaynaklanıyor olabilir. Özellikle yağmur oluklarına bağlı olan pimaş borularında çatlak veya kırık olduğunda, aşırı yağmurlu havalarda duvardan su sızması olabilmektedir. 2 - Diğer bir ihtimal ise, yağmur suyunun tahliye edilmesini sağlayan ve yağmur oluklarına bağlı olan pimaş borularında tıkanıklık olabilir. Bu durumda, yağmur yağdığında oluklardaki yağmur suyu tahliye olmaz ve taşarak çatı katına girer ve duvardan alt kata sızabilir. 3 - Bir diğer ihtimal ise, dış cephe yalıtımında sorun vardır ve yağmur yağdığında duvarlar suyu çekiyor olabilir. 4 - Son olarak çatı katında bulunan tesisat borularında su kaçağı olabilir. Bu durumda su kaçağı tespiti için firmamızdan servis talep ederseniz, ekiplerimiz en kısa sürede adresinize gelerek özel cihazlarla hiç bir yeri kırmadan suyun kaynağını tespit edip çözüm üretebilirler.

  12. Ziyaretçi Saynur
    23 Aralık 2018
    Cevapla

    inşaatı yeni bitmiş sıfı bir dubleks ev kiraladık 3 aydır oturuyoruz fakat teras kapısının iki yan duvarı ufak ufak başlayarak bütğn dıvarları saracak şekilde su aldı şuan su baya yürüdü ve bütün duvarlar ıslak boyası kusmuş ve kararmaya başladı.. mütahit kuruması lazım öyle bakıcaz dedi birde cam kenarına tekrar silikon çekti ama hiç bir çözüm elde edemedi.. böyle bir durumda duvar kuruyup rutubet yapmadan tadilat yapıla bilir mi ? Ve birbevi mağdur olduğum için kirayı az yada hiç ödememe gibi bir hakkım olabilir mi?

  13. Protesisat çalışanı

    Bu sorunun birçok sebebi olabilir. Duvardaki su sızması sadece yağmurlu havalarda mı genişliyor. Normal zamanlarda da duvardaki rutubet genişlemeye devam ediyor mu? Sadece silikon çekilerek müdahale edilmesi kapının çevresinden su gelmesini kısmen engelleyebilir. Duvardan su sızması yağmurlu havalarda artıyorsa yağmur olukları ile ilgili bir sorun olabilir. Ancak hava güneşli de olsa sorun devam ediyorsa duvar içinden geçen bir su borusunda çatlak olabilir. Net bir şey söylemek için ekiplerimizin cihazlarla inceleme yapması gerekir. Bu sayede duvardan su sızmasının sebebi kesin olarak belirlenebilir.

  14. Ziyaretçi ESRA YILMAZ
    13 Aralık 2018
    Cevapla

    Yeni daire aldık ve dairemiz 2.kat üstümüzde dubleks daire var ama boş kullanılmıyor .Yağmur yağdığında salondaki fransız balkonun üst duvarı ile odanın penceresinin yanları ile alt süpürgeliklerden su geliyor.Durumu mütehatite bildirdik dış cephede bazı bölümlere silikon çektiler ancak sorun hala devam ediyor .Çözemiyorlarda ne yapmamız gereklidir?

  15. Protesisat çalışanı

    Bahsettiğiniz sorun sadece yağmurlu havalarda meydana geliyorsa yağmur oluklarının bağlı olduğu pimaş borusunda çatlak söz konusu olabilir. Yağmur oluklarının bağlı olduğu pimaş borularında çatlak söz konusu olduğunda, dış cephenin duvarından içeri su sızabilir. Bu sadece bir tahmindir net olarak konuşabilmek için kameralı su kaçağı tespiti yapılması gerekir.

  16. Ziyaretçi Mehmet
    6 Aralık 2018
    Cevapla

    Yagmur yagdıgı zaman evin duvarında nem oluşmaya başliyor alttan da oluşmaya başlıyor ve evin duvarı şisme yapmıs bu nasıl önlenebilir

  17. Protesisat çalışanı

    Duvardan yağmur suyu alması çatıdan aşağı inen pimaş borusunun çatlamış olmasından kaynaklanabilir. Diğer bir ihtimal yağmur olukları dolmuştur ve oluğa dolan yağmur suyu taşarak duvardan yağmur suyu almasına sebep oluyor olabilir. Sorunla ilgili kesin konuşabilmek için yağmur oluklarının cihazla kontrol edilmesi gerekir. Firmamız kameralı görüntüleme cihazı ile yağmur oluğunu kontrol ederek hem tıkanıklık olup olmadığını hemde pimaş borusunda çatlak olup olmadığını kesin olarak belirleyebilir.

  18. Ziyaretçi Mira
    5 Aralık 2018
    Cevapla

    Evim bahçe katı ama duvar olarak yüksekte . Duvardan su sızması oluyor ama sadece duvarın bir kısmında oluyor yağmurun yağdığı zaman olan birşey acaba sorun neden kaynaklı olabilir, duvardan su sızması engellemek için ne yapabiliriz sorunu gidermek için

  19. Protesisat çalışanı

    1 - Duvardan su sızmasının sebebi tespit edilmelidir. Yağmur yağdığında dış duvara gelen yağmur suları duvardan geçerek içeri sızıyor olabilir. Böyle bir durumda dış duvara su yalıtımı yapılırsa sorun çözülür. 2 - Çatından inen ve yağmur oluğuna bağlı olan pimaş hattında bir su kaçağı söz konusu olabilir. Yağmur yağdığında yağmur oluğunda ki su pimaş borusundan akar. Pimaş borusunun tam duvarla birleştiği kısmında su kaçağı olabilir ve buradan sıza su duvara akarak duvardan su sızmasına sebep oluyor olabilir. Bu durumda çatlamış pimaş borusunun değiştirilmesi gerekir. 3 - Eviniz bahçe katı ve duvarın yüksek olduğunu belirtmişsiniz. Ancak duvarın toprakla temas eden kısmı var mı, ve duvardan su gelmesi sırasında bu toprağa temas eden kısmında olabilir mi? Böyle bir durum olursa yine topraktaki yağmur suyu duvardan su sızmasına sebep olur. Evin çevresine drenaj kanalı döşenerek bu sorun çözülebilir.

  20. Ziyaretçi engin kahriman
    28 Kasım 2018
    Cevapla

    evimin oturma salonunda iki kaloriferin ust taraflari perde kornişine kadar olan kisim su izleri oldu belirli noktalarda disardan baktimda binaya sadece benim evimin disinda su sizinti izi var discepheden de gorukuyor 3. katta oturuyorum usdumde 2 kat daha var cami cerceveyi actim belki nemden dir diye ama bu sizindi hala ilerliyor

  21. Protesisat çalışanı

    Duvardan su gelmesinin sebebi; üst dairede su kaçağı olabileceği gibi sizin duvardan geçen tesisat borularından da su kaçağı olabilir. Ancak siz kornişten itibaren sızıntı olduğu söylediğiniz için ve dairenin tesisat boruları da bu kadar yukarıdan geçmediği için geriye üst katın tesisat borusunda su kaçağı olma ihtimali kalıyor. Net bir şey söylemek çok zordur ancak su kaçağı tespiti yapılırsa suyun kaynağı belirlenebilir ve önlem alınabilir.

  22. Ziyaretçi Fatma
    22 Kasım 2018
    Cevapla

    Duvarımda kalorifer borularının geçtiği yerlerde şu sızıntısı var ve gittikçe yayılmaya başlıyo diğer odalarımda.ne yapmamız gerekiyor acaba

  23. Protesisat çalışanı

    Duvardan su sızmasının bir diğer sebebi kalorifer boruları olabilmektedir. Kalorifer borusunda su kaçağı varsa kalorifer sisteminin içinde su olduğu sürece sızma devam eder ve yayılır. Su kaçak tespiti yaptırarak noktasal olarak kaçağın yeri tespit edilebilir. Ayrıca firmamız su kaçağı tespiti yaparken hiç bir yeri kırmamaktadır.

  24. Ziyaretçi Yunus Şirin
    19 Kasım 2018
    Cevapla

    Bizim binanın bodrum katında malzemelik bulunuyor. Duvar su alıyor ne yapmalıyım. Tüm duvarlardan su akmıyor. Sadece bir duvardan su akıyor. Ayrıca çok kötü bir koku geliyor.

  25. Protesisat çalışanı

    Duvardan gelen suyu kesmek için, duvara su yalıtımı yapılmalıdır. Özellikle bodrum katı olan binalarda, bodrum katının duvarlarının yarısından fazlası toprak altında kalır. Bu sebeple bina yapım aşamasındayken, dış duvarlara su yalıtımı yapılıp gerekirse drenaj boruları döşenmelidir. Bu sadece duvardan gelen suyu kesmek mümkün olabilir. Sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda, duvardan gelen su kanalizasyon sistemine de ait olabilir. Bu yaşanabilecek bir sorundur. Lağım suları bodrum kata sızarak kötü koku gelmesine sebep olur. Duvardan gelen suyu kesmek için kanalizasyon boruları kameralı görüntüleme cihazı ile kontrol edilmelidir.

  26. Ziyaretçi Erdal
    17 Kasım 2018
    Cevapla

    bitisik duvar var komşumuz odası kabariyormus şu kaçağı varmi yokmu nasıl tesbit yaparız fiyat n olur

  27. Protesisat çalışanı

    Dairenin ana su vanasını kapatıp kabarma meydana gelen duvarı incelemelisiniz. Eğer duvardaki kabarmada azalma oluyorsa su kaçağı olduğu anlamına gelir. Ancak noktasal olarak su kaçağını tespit edemezsiniz. Bunun için su kaçak tespiti kullanan firmamız duvarda hiç bir yeri kırmadan tadilat meydana getirmeden su kaçağını noktasal olarak tespit etmektedir.

  28. Ziyaretçi İhsan Alpaslan
    17 Kasım 2018
    Cevapla

    Bizim binanın bitişiğinde başka bir bina var. Evim dış duvardan su alıyor. Yan binada oturan komşumun dairesinden kaynaklanıyor sanarak kendisine durumu anlattım. Ancak aynı sorun onunda da dairesinde var. Duvar su alıyor ne yapmalıyım acaba

  29. Protesisat çalışanı

    Öncelikle kaçıncı katta oturduğunuzu belirtmemişsiniz. Binanın en üst katında oturuyorsanız, çatı ile alakalı bir sorun olabilir. Çatı yalıtımında sorun varsa iki binanın arasına sızarak sizin duvarlardan akıyor olabilir. Çatının yağmur oluklarında da sorun olabilir. Ya da iki dairenin arasında bulunan tesisat borularında su kaçağı söz konusu olabilir. Bu durumda duvardan gelen suyu kesmek için, sorunun tesisat borularında kaynaklanıp kaynaklanmadığı kesin olarak belirlenmelidir. Böylece kalıcı çözüm üretilebilir.

  30. Ziyaretçi Berat Tuzak
    16 Kasım 2018
    Cevapla

    Evin dış duvarını yalıtım yaptık. Ancak evim dış duvardan su alıyor. Acaba yalıtım kalitesiz bir yalıtım mı? Yalıtımın kalitesine göre evin duvarı su alıyor olur mu?

  31. Protesisat çalışanı

    Yalıtımın kalitesi elbette önemli bir faktördür ancak evin dış duvarı su alacak şekilde etkilememeli. Yalıtımın kalitesi dairenin ısınmasında etkili olmaktadır. Yalıtım yapmanıza rağmen evin dış duvarı su alıyorsa, o duvardan geçen su borusu olabilir. Bu konuda kesin emin olmanız gerekir. Eğer evin su alan duvarında tesisat borusu geçiyorsa ve su borusunda kaçak söz konusuysa siz sorunun yalıtımdan olduğunu sanabilirsiniz. Evin su alan duvarında su kaçak tespiti yapılarak kesin olarak su kaçağı olup olmadığı belirlenebilir. Ayrıca evin duvarı su alıyorsa, üst kattan da kaynaklanıyor olabilir. Yine üst katta meydana gelen bir sorun sizin duvarlarınızdan su akmasına sebep olabilir.

  32. Ziyaretçi Caner Çağrı
    15 Kasım 2018
    Cevapla

    Bodrum katta bir dairemiz var. Ancak duvar sürekli su alıyor. Site yönetimine durumu söylememize rağmen baştan savma yaptılar. Şuan çok madurum. Duvardan gelen suyu kesmek için ne yapılabilir.

  33. Protesisat çalışanı

    Bodrum katta bulunan dairelerde bu tür sorunlar meydana gelebilmektedir. Duvarın su almasının sebeplerinden biri, dış taraftaki topraktır. Yağmur yağdıktan sonra toprak suya doyar ve duvar dibine doğru akar. Duvardan gelen suyu kesmek için, drenaj kanalı yapılmalıdır. Drenaj sayesinde, topraktaki fazla su başka tarafa yönlendirilerek evin dış duvardan su alıyor olması engellenebilir.

  34. Ziyaretçi Ayten Kandemir
    13 Kasım 2018
    Cevapla

    Evim dış duvardan su alıyor. Tesisatçı çağırdık, su sayacını kontrol etti ancak evinizde su kaçağı yok dedi. Tamam, su kaçağı yok ama duvar su alıyor ne yapmalıyım?

  35. Protesisat çalışanı

    Eviniz dış duvardan su alıyorsa, bu durum yalıtımdan kaynaklanabilir. Dış duvarın diğer tarafı açıktaysa ve duvarda yalıtım yoksa yağmurlu havalarda evin dış duvarı su alıyor olabilir. Yan tarafta bina varsa, binada su kaçağı olabilir. Adresinize gelen tesisatçı kabataslak bir inceleme yapıp gitmiş. Oysa sorun sebebi kesin olarak belirlenmelidir. Duvardan gelen suyu kesmek için, özel cihazlar ile hem sizin dairenizde hem yan binada su kaçak tespit çalışması yapılmalıdır.

Soru veya görüşünüzü bildirin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir